В миналото на музиканта има доста неприятни спомени, за които не обича да говори

Горан Брегович е вече на 68 години, а неговите емблематични хитове могат да бъдат чути във всяка точка на света. Въпреки че днес неостаряващият гений на балканската музика има всичко, за което някога е мечтал, то в миналото му има доста неприятни спомени и моменти, за които не обича да говори.

Горан Брегович с най-доброто от музиката си в Античния театър в Пловдив

След около месец Горан Брегович ще зарадва българската публика с концерт на 26 и 28 септември в Античния театър в Пловдив.

През целия си живот имам страх от бедността. Това не е като, когато си на улицата, но имаш леля, при която може да отидеш и да се нахраниш, или някой чичо, който да ти даде пари на заем. Това е война, а във войната за един ден можеш да загубиш всичко, което притежаваш“, казва в интервю Брегович.

ОТ КЪЩАТА НА ГОРАН БРЕГОВИЧ: Вярвям, че музиката може да промени всичко

„От дълго време се страхувам от бедността. Поглеждайки назад, купих твърде много неща именно заради този страх - преди войната имах къщи, апартаменти, автомобили. Сега вече не мисля толкова за себе си, но имам деца и същите страхове ме обземат заради тях“, признава той.

По отношение на четирите си дъщери музикантът е категоричен, че ще направи и невъзможното, за да им осигури всичко, от което те се нуждаят.

"Къси разкази": Ангелският глас до Горан Брегович (ВИДЕО)

„Доста късно се сдобих с наследници. Затова и гледам да се трудя и грижа за тях повече, отколкото го правят младите родители. Бих искал да съм спокоен и да знам, че ако умра, те ще бъдат подсигурени“, споделя още Горан Брегович.

Още 16-годишен той започва сам да се издържа, като свири на китара по кръчмите, продава вестници и работи по строежите.

Концертът на Брегович и „Оркестъра за сватби и погребения“ у нас ще започнат в 20.00 часа. Билетите и за двете събития са на цени от 40 до 60 лв.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.