Това научи NOVA от прокуратурата

Жертвите на тежката катастрофа с автобус край Своге станаха 17.

Сред пострадалите няма починали. Жена с инициали С.К. е починала при транспортирането й към лечебните заведения след инцидента. Тя е закарана директно в Катедрата по съдебна медицина в София. Разпозната е от близките си в неделя вечерта, научи NOVA от прокуратурата. 

Шофьорът на преобърналия се край Своге автобус – с обвинение

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че е повдигнато обвинение на шофьора на автобуса Григор Григоров. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Нарушил е правилата за движение по пътищата, като е превишил ограничението от 40 км/ч в пътния участък, сигнализиран със знак за това. Така по непредпазливост е причинил смъртта на 17 души и е ранил повече от едно лица. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ВТОРИЯ ОГЛЕД НА АВТОБУСА

ДЕН НА ТРАУР: В Световрачене отслужиха молебен за загиналите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Григоров е задържан за срок от 72 часа. В момента задържането се изпълнява в условията на болнично заведение, където той е на лечение.

Междувременно в Световрачене, откъдето са почти всички загинали в тежката катастрофа, се отслужва молебен. От вторник до края на седмицата на гробищата в селото ще бъдат погребани жертвите на трагедията. Сред жертвите е и 13-годишно момче, което заедно с баба си и вуйчо си е пътувало на злополучната екскурзия.

Продължава огледа на автобуса, паднал в дере в Искърското дефиле

Експерти вече показаха дефекти при ремонта на пътния участък, където стана катастрофата, които може да са допринесли за трагичния инцидент. Предстои втори оглед на автобуса.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.