Как ще се учи между майсторите и учебниците?

В понеделник ,17 септмеври, всички училища ще отворят врати за новата учебна година. В някои от тях обаче все още ще текат ремонтни дейности. 

ДНИ ПРЕДИ ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН: Езиковата гимназия в Пловдив още е строителна площадка

Общо 1000 учебни заведения в цялата страна са ремонтирани през лятото, но в 50 от тях строителните дейности продължат. В Кърджали има пет такива училища. 

"Децата не трябва да имат достъп до строителните площадки. От 5 училища в Кърджали, които се ремонтират, само децата от едно от тях ще бъдат разпределени в други 4 училища, за да се избегне физически контакт с ремонтите", категоричен беше кметът на Кърджали Хасан Азис.

Той добави, че е организирал среща с родителските настоятелства към училищата, за да увери родителите, че децата им ще учат в ремонтирани сгради. От едно от училищата увериха, че учениците ще бъдат посрещнати в една красива обстановка от мотивиран колектив. 

"На среща с началника на Дирекция за национален строителен контрол София беше поставен въпросът за съдействие и координация между общините, училищата и контролните държавни органи, които да подпомогнат започването на учебния процес", заяви  Хасан Азис.

Още по темата вижте във видеото.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.