Ансамбълът победи на обръчи и хвърли публика и жури в екстаз

"Златните" ни момичета спечелиха златен медал за отборното си представяне с пет обръча в последния ден на Световното първенство по художествена гимнастика в София.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова смаяха публика и жури, получавайки 23.300 точки.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРЕКРАСНОТО СЪЧЕТАНИЕ И НАГРАЖДАВАНЕТО

На съчетанието с топки и въжета отборът ни се класира на 6-о място с 20.750 точки. По време на изпълнението си те допуснаха грешка. На първо мяст се класира Италия. След нея - Русия, Украйна, Япония, Беларус. Следват България, Азербайджан и Испания. 

"Беше истинско удоволствие да играем пред тази публика и нашата най-голяма цел днес беше именно това - да изпитаме истинско удоволствие от това Световно първенство", заяви Стефани Кирякова. 

Президентът на България Румен Радев беше сред публиката в "Арена Армеец", за да подкрепя гимнастичките от ансамбъла на България, които днес играят на двата финала на отделните уреди.

Ансамбълът ни спечели бронз и квота за Олимпиадата в Токио

Радев беше в компанията на президента на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе, на президента на БФХГ Илиана Раева и на посланика на световното първенство Мария Петрова.

Премиерът Бойко Борисов пък поздрави във Facebook "златните" момичета с техния успех. 

Възпитаничките на Весела Димитрова завоюваха в събота бронзов медал от многобоя на 36-ия шампионат на планетата, като си гарантираха и квота за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Отличието, което донесе ансамбълът ни, е второ за страната ни на Световното у нас. Преди това Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн спечелиха сребро в отборната надпревара при индивидуалистките.  

Очаква се турнирът да бъде закрит с внушителна гала-вечер, която да предложи истински спектакъл на феновете, придружен с много светлинни ефекти и атрактивни изпълнения.

Източник: Gong.bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.