16-годишният Иван Иванов беше пребит, след като опитал да помогне на свой приятел

Какво да кажа… Банда без команда - няма нито охрана, нито нищо в това училище, не знам за какво са тези хора там”, това каза пред камерата на NOVA 16-годишният Иван Иванов, пребит от група момчета в двора на училището си в Благоевград.

Нападението било извършено в четвъртък. Причината – момчето опитало да защити свой съученик. След побоя пострадалият Иван е настанен в болница с комоцио.

Задържаха ученици от Русе за побой на 16-годишно момче

След края на шестия час, около 12:30 ч., група от 6-7 момчета извикали десетокласника Мартин, за да изгладят спор за момиче. Срещнали се в двора на училището за изучаване на чужди езици, в което Мартин учи. С него дошъл и приятелят му Иван. Когато момчетата започнали да дърпат Мартин, в спора се намесил и Иван. И тогава агресията на групата момчета се изляла върху Иван. Никой от училището не опитал да предотврати боя.

Всичко стана на главния вход. Те стояха и ни чакаха, а на другия вход има един човек - нещо като охрана. Мисля, че и да беше дошъл, той нямаше с какво толкова да се намеси. Понеже те бяха доста по-якички от нас и по-големи”, коментира Мартин.

Директорът Светлин Абаджиев заяви, че инцидентът е станал в момент, в който охраната е била в обедна почивка. Първа помощ на момчето, преди да пристигне линейката, е оказала медицинската сестра на училището.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.