Според турски вестник има аудиозаписи, на които се чуват виковете на журналиста

Турската полиция претърсва гора край Истанбул за тялото на изчезналия саудитски журналист Джамал Хашоги. Издирването е съсредоточено в този район заради движението на саудитски дипломатически автомобили там по времето на изчезването на журналиста.

Турски медии: Заподозрян за убийството на Джамал Хашоги е ликвидиран в Рияд

Американският държавен секретар Майк Помпео отрече да е слушал записите, за които се твърди, че на тях се чува убийството на Хашоги. Това потвърди и Анкара. 

Според турски вестник, на аудиозаписите се чуват виковете на журналиста и гласа на саудитския консул, който казва: "Направете го отвън! Ще ми навлечете неприятности". Други медии обявиха имената на 15-членния саудитски екип, свързан с изчезването на Хашоги. Те дошли с два частни самолета малко преди журналистът да влезе в консулството и се върнали в Рияд часове по-късно. Според анонимен източник, всички са от саудитските служби за сигурност.

47-годишният Салах Мохамед Тубайги е професор по криминална патология, завършил в Университета на Глазгоу. Според турски източник, носел трион за кости при пристигането си в Истанбул. На адуизаписите  се чува да казва на останалите мъже да си пуснат музика на слушалки, докато разчленява тялото на журналиста. 

Последната статия на изчезналия саудитски журналист Джамал Хашоги

Махер Абдулазиз Мутреб е бивш първи секретар в садуитското посолство в Лондон, а според Си Ен Ен - полковник в саудитското разузнаване. Появиха се негови снимки от март със саудитския принц Мохамед бин Салман, което предполага, че е негова охрана. 

Друг член на екипа е Таар Галеб Алхарби, повишен в чин по заслуги за изключителна смелост при инцидент със стрелба двореца в Джеда преди година. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.