Антонио Лонго разказа за своя ефективен метод на лечение

Професор Антонио Лонго е светило в съвременната медицина. Възпитаник е на университета в Палермо и е директор на Клиниката по колопроктология в болница „Света Елизабет” във Виена от 1999 г. насам. Той е човекът, измислил най-безопасните и безболезни методи за интервенция, сред които и метода "Лонго", който помага на пациентите да се възстановят по-бързо. 

Кардиолог: Шумът усилва стреса и депресията (ВИДЕО)

"Създадох този метод преди 25 години. Когато бях хирург, операцията за премахване на хемороиди беше много болезнена за пациентите. Налагаше се да взимат много болкоуспокоителни. Идеята ми беше да измислим операция, която да е по-удобна. Предложих да премахнем лигавицата около образуванието, да направим лифтинг и да премахнем хемороида", разказа професор Лонго.

Въпреки научните му постижения, най-голямото постижение в живота му остава неговият син – Франческо, който решава да напусне родината си и да кандидатства в български университет.

ВОЛЯ ЗА ЖИВОТ: Момче с увреждания се бори за нормално съществуване

"Харесвам университета в България, в който учи синът ми, защото има много практика. Обръща се голямо внимание на анатомията, и то на английски език. За мен това е много важно, защото английският ти дава много предимства", сподели Лонго.

Франческо добави, че заради религиозния канон в Италия не могат да се използват трупове за университетски цели. Това е една от причините младият мъж да избере да учи в страната ни. 

Целия репортаж гледайте във видеото.

Репортер: Драгомир Танев 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.