50-годишен мъж беше ранен смъртоносно след скандал с други пътници заради забележка

Убийството във влака на гара Вакарел постави темата за сигурността в обществения жп транспорт. В петък по линията Истанбул - Пловдив - София 50-годишен мъж беше ранен смъртоносно след скандал с други пътници заради забележка. Бяха задържани  двама души – брат и сестра от Ихтиман

Мъж почина, след като беше намушкан във влака (ВИДЕО+СНИМКИ)

„След инцидента разговаряхме с колегите, които са били във влака. В първия вагон е пътувал служител на жандармерията, който е оказал съдействие. Обадили са се на 112. Пристигнала е полиция и Бърза помощ ”, разказа в ефира на „Събуди се” началникът на отдел „Превозна дейност” Анатоли Атанасов. Той допълни, че досега е имало само един  подобен случай и такива деяния са рядкост.

„На 5 ноември имаме сходна ситуация. В бързия влак София-Бургас пътник е намушкан, но не е бил сериозно пострадал. Води се разследване”,  каза още Атанасов. Според него хората трябва да са спокойно за своята сигурност по време на пътуване.

Два влака пометоха кола на жп прелез, има жертва (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Имаме споразумение с жандармерията. Всяка година при влизането в сила на нов график за движение на влаковете регионалната ни структура ни подава влаковете, които са проблемни. И във всеки, един такъв, има патрулна двойка на жандармерията”, заяви началникът. Той поясни, че опасни железници са тези, които се движат в сутрешните и късните вечерни часове на денонощието.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.