Коментар на Кузман Илиев и Владимир Сиркаров

Поредната доза протести във Франция повиши напрежението в страната. Какви са причините и последиците от тях? Ще се разпространи ли протестът на "жълтите жилетки" в цяла Европа? Коментар по темата направиха водещите на предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините" Кузман Илиев и Владимир Сиркаров.

"В основата на тези протести е икономическият проблем. Французите имат най-високата данъчноосигурителна тежест в Европа. Въвежда се един данък, който да ограничи въглеродните емисии и климатичните промени, но той е насочен към тези, които плащат икономическата цена на кризата - средната класа и хората с по-ниски доходи", каза Илиев.

Макрон свика синдикати, бизнесмени и министри заради протестите

"Различни слоеве от обществото участва в тези протести. Темите, по които протестират, също са коренно различни. Със сигурност могат да се очакват проблеми в икономически план. Според анализ на Централната банка протестите и блокирането на пътната артерия ще доведат до забавяне на икономическия процес", коментира Сиркаров.

Какво още казаха водещите на „Плюс-Минус: Коментарът след Новините” Кузман Илиев и Владимир Сиркаров по темата – гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.