Няма жертви и ранени хора, но щетите са големи

Пожар унищожи тази сутрин няколко къщи в старинния квартал "Вароша" във Велико Търново. Огънят започва около 9 часа сутринта, а няколко пожарникарски екипа се бориха три часа, докато успеят да локализират пожара. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК 

Пожарът в Стария град тръгва от дома на Райчо – пенсиониран военен, познат в квартала с това, че събира непотребни вещи. Освен че изгаря къщата на възрастния мъж, пламъците обхващат още три постройки. 

„Котлона, изглежда, е паднало върху него нещо и се е запали. Като отидох, пламъкът се разрази повече. Аз се опитах да го гася, но не успях да го загася”, заявява Райчо.

Близо 4 часа продължи борбата с пламъците. Около обяд бяха потушени.

„Щетите са толкова големи, че, според нас, не подлежат на възстановяване. Оттук насетне може би ще се тръгне към събаряне”, заяви Красимир Кръстев – началник на противопожарна служба – В. Търново.

Две семейства са потърсили помощ от община Велико Търново.

„Засега подслон са потърси  петима души. Едно семейство от жена с дъщеря и майка си. Тъй като възрастната жена е излязла преди няколко дни от болница, веднага сме я настанили в едно служебно жилище на община Велико Търново. Другите са мъж и неговия син”, заяви Георги Камарашев, зам.-кмет на В. Търново.

Въпреки че пожарът е потушен, автомобил на огнеборците ще дежури превантивно.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.