"Всички много ми помагат, много са мили", казва Джеймс Марко за българите

Джеймс Маркo де Серио е полубританец – полуиталиaнец , избрал да живее в България. Най-голямата му страст е казиното и е прекарал почти целия си живот, играейки покер, а неговото най-любимо място днес е София.

"Започнах да пътувам когато бях на 12г. С моите родители обикаляхме много – Куба, Мексико, Занзибар, Кения. Баща ми е бил в армията, в базата на НАТО в Неапол, а майка ми е била радиотелеграфист за английските подводници", каза Джеймс Марко за "Събуди се".

Българин прибра 2 милиона долара на покер

Има двама братя близнаци - Ричард Винченцо и Питър Атилио. Обиколил е почти целия свят, играейки покер. По думите му изпреварва всички, тъй като бумът с хазартните игри в Италия започва година по-късно. Играл е всичко - от ротативки до блекджек. 

"Ако говорим за казината, това е страст за мен, защото, като се прибера, гледам стриймове от казина, искам да науча всичко за играта", казва Марко.

Един от най-популярните сайтове за покер точил сметките на клиентите си

Лондон е любимият му град за пътешествие, но не и за живот. Преди по-малко от година взима решение да се установи в София. Кандидатства за работа в сайт за онлайн покер. Веднага се свързват с него и след четири часа е избран за позицията.

"Мога да кажа, че от първия ден създадох приятелства тук. Всички много ми помагат, много са мили, защото не знаех къде съм. Не знаех езика, не знаех азбуката и беше доста трудно", добави италианецът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.