Президентът не е заявил, че ще създава политически проект, каза още депутатът

България има нужда от силна лява алтернатива. Дали БСП може да бъде единствената такава – нека да видим. На този етап е. Това каза депутатът от ПГ на „БСП  за България” Кристиан Вигенин в ефира на „Здравей, България”.

Политическите реакции след отчета на президента (ОБЗОР)

Вигенин коментира думите на президента, че би подкрепил нов политически проект, ако той работи за модернизация на България.  „Президентът описвайки какво не е наред в страната ни и какво би трябвало да бъде, по-скоро би подкрепил политическа алтернатива, която да промени това. БСП се разпознава като част от такава алтернатива . Не казвам, че говори за БСП, но не смятам, че това е елемент на конфронтиране с БСП. Смятам, че в този вакуум, който се създава в момента, нарастващият брой на хора, които декларират , че не са решили за кого да гласуват, възможно е да се появи нов проект, който, ако е близък до идеите, които споделя президентът, а те не се различават толкова много от това, за което ние се борим и визията, която приехме, да, това би било една по-голяма силна алтернатива, която е нормално президентът да подкрепи, каза той.

Депутатът не изключи възможността обаче, че ако бъде създаден ляв проект, БСП може да потърси партньорство с него. „Президентът не е заявил, че той ще създава политически проект, както се опитват някой да го вменяват, а формалната подкрепа. Така, както не харесва това, което прави ГЕРБ, нищо не пречи да хареса това, което една или друга партия предлага”, каза той.

Президентът в своята реч вчера описа много обективно ситуацията в страната. Нараства усещането, че има нужда от промяна в страната, каза още депутатът.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.