В МС беше подписан специален манифест

Посланици и интелектуалци се обединени около една обща цел - да се изгради и запази среда, свободна от езика на омразата и нетолерантността.

Представители на дипломатическите мисии на държавите членки на Международния алианс за възпоменание на Холокоста и хора от академичните среди подписаха в Министерския съвет манифест с името „Заедно срещу езика на омразата".

„Няма как с езика на омраза да вървим напред – нито в личния си път, нито в историята. Затова политическата битка на днешното време е битката на истината. Затова казваме „не” на омразата, „не” на ксенофобията, „не” на антисемитизма - защото те ни пречат да вървим напред”, каза Румяна Бъчварова, началник на политическия кабинет на министър-председателя.

Националисти се събраха на Луковмарш в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Специални благодарности към кмета на София Фандъкова и заместника й Чобанов, които направиха всичко по силите си в отговор на злощастното събитие, планирано за днес. Те са пример за позитивно управление с позитивни цели пред лицето на омразата”, коментира от своя страна посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.