Коментарите на потребителите ще бъдат изтривани, а акаунтите им блокирани

Британското кралско семейство публикува правила за поведение, които трябва да спазват потребителите, които се включват в кралските социални мрежи, съобщава БТА.
 
При нарушаване на правилата и използването на обидни и заплашителни изрази, коментарите на потребителите ще бъдат изтривани, а акаунтите им - блокирани.

Мярката е била взета от кралското семейство вследствие на вълната от обидни и заплашителни коментари, насочени напоследък срещу принц Хари и съпругата му Меган.

Снимка: Getty Images

В протокола се изтъква, че ще бъдат санкционирани „хейтърите“, изразяващи обидни мнения относно расата, пола, религията, националността, сексуалната ориентация и възрастта на участниците във форумите.
 
Акаунтът на кралското семейство TheRoyalFamily има 3,9 последователи във Facebook, 4,5 милиона в Instagram и 3,9 милиона в Twitter.

Според британските таблоиди служители в Бъкингамския дворец губят много часове всяка седмица, за да изтриват обидни коментари, насочени най-вече срещу херцогините на Кембридж и Съсекс - Кейт и Меган.

С новите си правила Бъкингамският дворец цели да създаде "здравословна среда" при общуване в социалните мрежи. Те налагат също коментарите да не са извън темата и да не съдържат рекламни послания.

И още по темата:

Меган Маркъл може да съди британско издание

Меган Маркъл получи специална татуировка с къна в Мароко (ВИДЕО+СНИМКИ)

Меган и Хари на чай с краля на Мароко (СНИМКИ)

Британците смятат, че бебето на Хари и Меган ще е момиче

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.