Весела Неделчева твърди, че думите изразяват загрижеността й за учителите

Скандален запис показва как директорката на 78 СУ в Банкя Весела Неделчева "сваля заповед по гарнизона" нито един родител да не прекрачва прага на кабинета й. Родители на ученици в него изпратили три жалби в Регионалното управление на образованието срещу действията й. А пред репортер на NOVA тя потвърди, че думите в записа са нейни.

"Да, мои са, но са манипулиран запис, направен незаконно. И аз ще си потърся правата по законов ред. Тези думи са извадени от контекста на едно изречение, което иска да характеризира моята загриженост към учителите от набезите на единици родители. Те създадоха проблеми в училището. На всеки педагогически съвет решаваме проблеми. Предполагам, че това е свързано с един случай, в който дете от първи клас беше пуснато с бръмбар в чорапчето", заяви Неделчева в "Здравей, България".

СКАНДАЛ С КЛАСИРАНЕТО СЛЕД 7 КЛАС: Свалиха резултатите от сайта

Голяма част от представителите на 4А клас с класен ръководител Лидия Спасова са подписали всички жалби срещу директорката.

"От години имаме проблеми с ръководството на училището и всяко наше действие се връща като бумеранг към г-жа Спасова. Нещата при нас ескалираха, когато 14 февруари г-жа Неделчева си е позволила да влезе в класната стая и да започне да обвинява г-жа Спасова, че е некомпетентна и не може да преподава, както трябва", коментира майка на четвъртокласник в 78 СУ.

СКАНДАЛ С ЕКСКУРЗИЯ: Искат ли учители комисионна за всяко дете?

По-късно класната ръководителка на 4А клас излиза в болничен и децата имат заместващ учител, който вместо да продължи да преподава всеки ден, инициира тестове и оказва психически тормоз над тях. Освен това, въпросната учителка събирала от джобните им пари за копиране на тестове, обясниха родители. Те обвиниха директорката и в упражняване на тормоз над възпитаници на училището и преместването им в други паралелки без заповед, с устно разпореждане.

Учителка напусна работа, твърди че е бита от родители на ученик (ВИДЕО)

„Когато е имало проблеми, съм взела мерки. В случая има заместващ учител. Ако той не е допаднал на родителите, аз не мога да бъда виновна за това”, категорична бе Неделчева. 

Междувременно от Регионално управление на образованието в София съобщиха за NOVA, че по случая е назначена проверка.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес