На 24 май се навършват 85 години от рождението на големия български актьор

Веселина Господинова – дъщерята на големия български актьор Кирил Господинов, посвети на баща си книга и пътуваща изложба.

На 24 май се навършват 85 години от рождението му. Той е участвал с незабравими роли във филми като „Баш Майстора”, „Момчето си отива” и „Тримата от запаса”. Пред Иво Тодоров дъщеря му разказа за живота и личността му извън сцената.

"ГОВОРИ С ИВА": Синът на Богдана Карадочева

„С баща ми имахме изключителна връзка. До последния си дъх той се е борил да има връзка с мен. Винаги на коледа в гримьорната му той се правеше на дядо Коледа, а аз на Снежанка, и раздавахме подаръци”, каза Господинова. Тя сподели, че баща ѝ бива наричан от почитателите си „тъжния клоун”. По думите и в началото на кариерата си и преди да бъде приет във ВИТИЗ е живял изключително скромно.

„Поканиха ме от община Тервел – където е погребан, да представя книгата. Там ще направим и поклонение пред гроба му”, добави Господинова.

Славчо Пеев - за хумора и сатирата преди и сега

Тя разкава, че „Баш Майстора” не е била най-любимата роля на баща му, макар да е била най-известна. „Когато хората го спираха по улиците, той казваше „Имате някаква грешка”, допълни дъщерята на българския актьор.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.