Темата коментираха общински съветници в града

„Няма депозирана оставка, има депозирано уведомление за отпуск”. Това каза председателят на Общинския съвет в Созопол Красимира Германова по повод разпространеното от ГЕРБ съобщение във вторник, според което кметът на морския град се оттегля от поста си. Скоро след разпространението на тази информация, Панайот Рейзи я отрече и поясни, че подава оставка само като член на партията. А в понеделник Спецсъдът отстрани Рейзи от длъжност, защото срещу него има дело за присвояването на 2 млн. лева общински средства.

ГЕРБ обяви, че Рейзи подава оставка като кмет на Созопол, той отрича

В ефира на "Здравей, България" общинарят от ГЕРБ Светлана Лулева заяви, че оставката на Рейзи е продиктувана единствено от личните му мотиви. По думите й политическо сътресение в Созопол няма да има.

Темата коментира и представител на опозицията. „Винаги сме имали праволинейно отношение към г-н Рейзи. Ние сме сигнализирали пред колегите в общината за нередности, тъй като вижданията ни за развитието на града се разминаваха. Нищо ново за нас няма в тази оставка”, каза Тихомир Янакиев от БСП.

Общинските съветници казаха още, че дали някой друг ще поеме поста "временно изпълняващ длъжността кмет", ще се резбере, едва когато има действително сваляне на кмета и съответното решение на Общинския съвет. Следващото дело в Спецсъда е на 16 април. Тогава ще се реши дали Рейзи ще бъде отстранен окончателно от кметския пост.

Целия разговор гледайте във видеото.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.