В момента тя ходи на стаж в кантора

Американската риалити звезда Ким Кардашиян ще става адвокатка и в момента провежда стаж в адвокатска кантора, съобщава БТА. 38-годишната знаменитост, която има 134 милиона последователи в Instagram, се надява да получи адвокатска диплома през 2022 година.

Кардашиян се запалила по правните науки, след като се застъпи пред президента на САЩ Доналд Тръмп за помилването на Алис Мари Джонсън. 63-годишната Джонсън беше зад решетките от 20 години и беше осъдена на доживотен затвор заради организиране на трафик на наркотици.

Седмица след срещата с Кардашиян, Тръмп помилва затворничката – в началото на 2018 година.

 

Ким Кардашиян и Кание Уест очакват четвъртото си дете

Риалити звездата счита, че с по-добри правни познания, тя би могла да помогне на повече хора, които "са изплатили дълга си към обществото" и които все още лежат по затворите.

Ким Кардашиян не можа да завърши калифорнийския университет "Пиърс", който напусна преждевременно. Но в няколко щата, сред които е и Калифорния, е възможно да се получи адвокатска диплома, след четиригодишен стаж в адвокатска кантора и положен изпит.

Кардашиян стажува от миналата година в Сан Франциско и се интересува от случаи на затворници, които кандидатстват за по-ранно освобождаване.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.