Пострадалата е твърдо решена да съди собственика на кучето

Агресивен питбул разкъса крака на жена в жилищен блок, в центъра на Асеновград. Кучето вече два пъти е нападало хора в сградата, без да бъде провокирано. Полицията е уведомена за случая и започна незабавна проверка.

При инцидента е пострадала 47-годишна жена. Питбулът я нападнал на последния етаж, където е общата тераса на кооперацията.  Живеещите в сградата настояват кучето да бъде изселенно, тъй като това не е първото му нападение над човек от блока. „Стресът е просто неописуем. Страх ме е да сляза. Страх ме е да се кача до апартамента си”, коментира потърпевшата Елена Кръстева.

Тя е касиер в блока. В деня на инцидента се качила да направи оглед на общата тераса - съседи се оплакали за пореден път от домашния любимец. „Огледах терасата и тръгнах да се връщам и в този момент синът й излезе. Има достъп до тересата от тяхната стая и кучето след него. Кучето се засили срещу мен. Аз ...ми се губят моменти. Не знам какво съм направила. Чантата ми беше хвръкнала на една на единя край и само си спомням как ме захапа, жестоко. Шурна кръв и оттам едвам се свлякох надолу”, обясни още Кръстева.

Куче нападна дете пред училище, полицията издирва собственика

По думите й собствениците дори не се опитали да спрат кучето. Нападението е извършено за секунди.  Пострадалата е с все още отворена рана. Наложило се заради инцидента да лежи в болница, където е претърпяла и операция. „Имах три огромни дупки. Една седмица бях на домашно лечение, антибиотик и превръзки, след това се влоши състоянието и се наложи да вляза в болница”, сподели още пред NOVA потърпевшата.

Това не е първото нападение от питбула. Преди години бил нахапан и друг човек от блока. Съседите се страхуват да ползват общата тераса, тъй като кучето се разхожда непрекъснато на нея. „Никой не може да препари. Там трябва да си много смел и въоръжен, за да отидеш горе на терасата”, коментира Любен Арнаудов, съсед на пострадалата.

Съдът ще гледа мярката на собственичката на ротвейлерите, нападнали три деца

Собственикът на питбула има друга версия за случилото се. „Качила се горе с майка ми на терасата, но обаче нито на тази врата ми се обажда, нито на другата и аз виждам майка ми на вратата и отварям външната врата майка да влезе от терасата. Госпожата отстрани не я виждам и кучето излезе и я захапа леко за крака. Два зъба. Няма й нищо на госпожата. А и госпожата замахна с чантата все пак. Не се е нахвърило веднага така”, обясни Петко Даскалов. Мъжът твърди, че питбулът  има необходимите документи и ваксини.

Куче нахапа жестоко 2-годишно дете

От полицията заявиха, че ще глобят мъжа, защото е пуснал кучето от дома си без намордник. Според юриста по човешките права Михаил Екимджиев в този случаи общината и полицията могат да действат само по жалба на пострадалите. „Тъй като е налице в случая само лека телесна повреда, няма място за намеса на прокуратурата и полицията. Просто трябва да бъде предявен граждански иск за обезщетение”, коментира Екимджиев.

Потъревшата твърдо е решила  да съди собственика на кучето. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.