Пороят наводни най-голямата инвестиция в морския град – булевард „Васил Левски”

Срутила се земна маса и паднал стълб от новопостроено кръгово кръстовище във Варна. Това са една част от щетите, след снощния проливен дъжд. Пороят наводни най-голямата инвестиция в морския град – булевард „Васил Левски”. Той още няма акт 16, но някои от прилежащите му пътни артерии вече са силно повредени от дъжда.

Проливният дъжд и градушка във Варна наводниха ключови булеварди за минути снощи. Огромно количество вода се събра на бул. "Цар Освободител". Реките по пътя от общината обясняват със запушени шахти и свлечени земни маси, останали от строителството.

”Имаме един паднал клон и наводнени 5 обекта, платното на „Цар Освободител” беше единият. Без да съм специалист, се е получило в резултат на силния вятър, падналите листа и запушените шахти”, обясни  Тихомир Тотев, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” във Варна.

Улици под вода след бурята във Варна (ВИДЕО)

Снощният проливен дъжд увреди и най-голямата инвестиция в морската столица – булевард „Васил Левски”, струващ над 110 млн. лева. Според общината по трасето на самия булевард не били установени щети. Кръговото кръстовище над него обаче не е издържало.

„В следствие на интензивния дъжд имаше точки от основни булеварди, където бяха се образували доста големи локви. Бяха почистени дъждовните отоци от листа, строителни материали, торбички, беше извършено отводняване”, заяви заместник-кметът на Община Варна Христо Иванов.

Според коментарите към клиповете в социалните мрежи, се е срутил тротоар и това е отприщило водопад върху новия път. 

На кръговото кръстовище на бул. "Владислав Варненчик" и бул. Васил Левски" се наклони и стълб. Новият ремонт ще бъде направен гаранционно от строителите на пътя.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.