Какви са щетите?

Снощният проливен дъжд във Варна наводни най-голямата инвестиция в морската столица – булевард „Васил Левски”. Той още няма акт 16, но някои от прилежащите му пътни артерии вече са компрометирани от дъжда. Според официалното съобщение на общината, по трасето на самия булевард не са установени щети. Кръговото кръстовище над него обаче не е издържало. Според коментарите към клиповете в социалните мрежи, се е срутил тротоар и това е отприщило водопада върху новия път. От свличането е пропаднал и стълб от уличното осветление.

Директорът на Дирекция Пожарна безопасност и защита на населението във Варна комисар Тихомир Тотев съобщи в ефира на „Здравей, България”, че са постъпили 7 сигнала за щети и произшествия, причинени от проливния дъжд и силния вятър.

Градушка падна в Бургаско и Варненско (ВИДЕО)

„Девет екипа на пожарната се справиха със ситуацията за около 2 часа. Лошото време не ни изненада. Имаше един паднал клон и 5 наводнени обекта”, каза директорът на Пожарната във Варна комисар Тихомир Тотев.

Късно вечерта във вторник служители на Общинска администрация са направили обход на щетите, съобщи заместник-кметът на Община Варна Христо Иванов.

„Имаше точки в града, по основни булеварди, където се бяха образували големи локви. Имаме дежурни екипи от страна ВиК и от страна на фирмата, която поддържа дъждовната канализация, които реагирах своевременно. Не са констатирани щети по градската инфраструктура. Има наноси, които днес ще бъдат изчистени. От днес започва и интензивна профилактика на дъждоотводнителната система по тези булеварди и точки, които вчера бяха затлачени вследствие на интензивния дъжд”, каза Христо Иванов.

Репортер: Деян Герговски

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.