Премиерът проверява ремонтите по пътищата в Габрово и Севлиево

Премиерът Бойко Борисов е с няколко извода след вота. Предсрочни избори няма да има, управляващата коалиция е достатъчно силна, за да продължи да управлява. Във вътрешнопартиен план  Борисов подготвя контролен механизъм в ГЕРБ, с който да наказва провиненията в партията. И още един извод - ролята на Цветан Цветанов в ГЕРБ е била силно преувеличена, смята премиерът.

Вместо в партийната  централа в София, Бойко Борисов предпочете да говорим пред медиите при строежа на трасета на новата обходна отсечка между Севлиево и Гарово. За да покаже, че подплатява изборните резултати и с реална работа.

Докато ЦИК довършваше броенето на гласовете, премиерът продължи да брои километрите от новите пътни отсечки. Този път от Севлиево до Габрово и тунела под Шипка, които ще бъдат пуснати догодина.

„Моят коментар е този: Всеки ден работа, работа и работа”, заяви Борисов.

Той благодари на гласувалите за ГЕРБ.

„Защото си направиха труда да отидат до урните и да дадат своя глас”, заяви премиерът.

И заклейми работата на социолозите, които предрекли победа на БСП.

„Добре и в прогноза на времето не могат да участват, защото всичко ще е грешно”, каза Борисов.

Изводът на премиера за ролята на държавния глава - в предизборната кампания Румен Радев не бил еднаквоотдалечен от всички.

„Доволен съм! Щом сме победители при този хейт. Даже ми е много драго за Асеновград, щом толкова искате! Отидоха и Радев, и Корнелия, и се сбраха накуп там. И ги бихме с над 1000”, коментира Борисов.

Освен към президента критики прозвучаха и към съпартийците му в ГЕРБ. За Борисов изводът от скандала „Апартаментайт” е ясен – партията трябва да се чисти отвътре, като създаде контролен механизъм срещу нарушителите.

„Ако ние не създадем вътре в партията нетърпимост, не е нужно в един момент, като стигат при мен нещата, да подават оставки  и да ги гоня”, заяви Борисов.

Ясен отговор ще има ли прошка за Цветан Цветанов не последва.

„Очевидно е, че беше силно преувеличена ролята на Цветанов. И тоя залп срещу него, нали, да отстрелят флагмана, така че без него едва ли не ще спечелим изборите. Видяхте, че го изтеглих назад, структурите си работят. Евродепутатите са ни в първи”, коментира Борисов.

Заслуга за победата имал лично лидерът, казват в ГЕРБ. 

Снимка: Правителствена пресслужба

„Аз, го казах, да. Продължавам да смятам, че лидерът на партията има ключова роля”, заяви Владислав Горанов.

„Но, не в предизборната кампания, а с направеното. Правете разликата, аз съм бил само на едно партийно мероприятие”, каза Борисов.

Очаква се утре той заедно с политическото ръководство на ГЕРБ да направи анализ на резултатите от изборите.

Снимка: Правителствена пресслужба

Снимка: Правителствена пресслужба

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.