Сред наградените бяха и 21 специализанти

Здравноосигурителният модел ще бъде променен, а дискусията по темата ще бъде възобновена. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев. Той се включи в инициативата на вестник „24 часа” – „Лекарите, на които вярваме”.

На церемония бяха връчени отличия на стотици медици, които са оценени високо от пациентите. Техните имена са включени в 8-мото издание на специална книга. Сред наградените бяха и 21 специализанти. За да бъдат задържани младите лекари в България, здравният министър обеща по-добро заплащане, по-добри условия на труд и промени във финансирането на системата.

Отбелязваме Световния ден на спешната помощ

„Медицината е отборна игра, нашата цел е благополучието и здравето на пациента, помагайте си и не бъдете солови играчи. Бъдете колегиални, нека да запазим здравето на пациента”, заяви д-р Васил Димов, специализант в „Майчин дом”.

„Като ви гледам, се сещам за филмово заглавие „Лигата на необикновените” и съзнавам колко ви приляга, защото в реалния живот, не в киното, вие сте лигата на необикновените – хората, които променят съдби, даряват надежди”, каза председателят на 44-тото Народно събрание Цвета Караянчева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.