Инцидентът станал по време на футболен мач

11-годишно момче от село Джурово е прието в "Пирогов" след предполагаем бой в училище. 

Момчето е с коремна травма, контузия на главата, комоцио, съобщават за NOVA от Спешна помощ. Детето е било в безсъзнание, когато линейката го е взела от училището, казват медиците. Момчето е закарано в противошокова зала на "Пирогов".

Пред NOVA от ръководството на училището отричат да е имало бой. Оттам обясняват, че става въпрос за инцидент по време на мач след часовете. Около 13:40 часа 11-годишният ученик от 5 клас е стоял отстрани на пейката, когато топката хвръкнала към него. Според ръководството на училището в този момент момчето се подхлъзнало и паднало на бетонните стъпала, на които се намира пейката, ударило си главата на едно от стъпалата и си глътнало езика. Учителят по физическо веднага му оказал първа помощ и му е извадил езика, а 20 минути по-късно идва и линейка от Правец.

Осъдиха учителка заради насинено в детска градина дете в Панагюрище

„Бой няма, изрично казвам. Детето се сепва и пада на скамейката, която е над игрището”, каза директорката на ОУ „Христо Ботев”  Иванка Иванова.

По данни на учителя момчето е било в съзнание, когато се е качило в линейката. Съпроводено е до София от по-големия ми я му брат, а по-късно и майката е тръгнала към „Пирогов”.

„Децата ме извикаха. В този момент точно не съм го видял дали се е сблъскало с някой. Когато дойдох, видях детето легнало, стиснало зъби, мъчеше се между живота и смъртта. И аз се уплаших и то. Но когато извадих езика, той изхриптя някак, започна да поема въздух и го пренесохме в линейката. Детето скочи, хвърли се на мен, не искаше да пътува. Докато дойде брат му, аз го бях прегърнал”, обясни учителят по физическо възпитание и спорт Здравко Станкулов.

Полицаи снеха показания от ръководството на училището и от учителя по физическо възпитание. 

Информация: Деница Суруджийска, Георги Георгиев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.