Гоув смята, че миналите грешки не би трябвало да го дисквалифицират от битката за поста

Кандидатът за следващ премиер на Великобритания и за лидер на Консервативната партия Майкъл Гоув призна, че е взимал кокаин „няколко пъти докато е бил млад и дълбоко съжалява за това“, пише в. "Дейли Мейл", цитиран от БГНЕС.

51-годишният Гоув, който е министър на околната среда и храните от 2017 година е заявил: „Няколко пъти съм взимал наркотици на социални събития преди повече от 20 години. Тогава бях млад журналист. Беше грешка. Поглеждам назад и си мисля, че ми се иска да не съм го правил“.

Признанието на Гоув идва преди издаването на книгата за него от журналиста Оуен бенет. Извадки от книгата, наречена: „Майкъл Гоув: мъжът, който бързаше“, бяха публикувани ексклузивно от "Дейли Мейл".

Тереза Мей подаде оставка като лидер на Консервативната партия (ВИДЕО)

Гоув обаче смята, че миналите грешки не би трябвало да го дисквалифицират от битката за поста на Тереза Мей като премиер. „Мисля, че всички политици са имали личен живот преди политиката“, казва министърът.

Вчера, Тереза Мей се оттегли като лидер на Торите. Според избирателния закон във Великобритания, тя ще продължи да изпълнява функциите си до 23 юли. Тогава партията ще избере неин наследник, който ще стане и следващият премиер на Великобритания. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.