Вижте съветите на д-р Андриан Лалков

Синоптиците очакват горещ ден с температури на места до 35-36 градуса. Специалистите съветват да не излизаме по обед в най-големите жеги.

„Кожата на човек е бариерата между вътре и вън и е от важност да понесем всякакви предизвикателства като по-горещо и по-студено време, но голямата температурна разлика влияе негативно върху способността ѝ да оказват бариерна функция", каза семейният лекар д-р Андриан Лалков пред камерата на "Събуди се".

ОПАСНИ ЖЕГИ: Кои са най-уязвимите групи и как да се пазим?

По думите му пациентите с високо кръвно са най-уязвими. "По-възрастните пациенти имат и други сърдечно съдови заболявания, както и  мозъчно съдова болест, така че винаги е комбинация между няколко заболявания", обясни д-р Лалков.

Според него всички ние трябва да увеличим времевия диапазон, в който по-добре да не се появяваме на слънце. "Хората обикновено почиват от 14-16:00ч., но съветът е да се увеличи диапазона от 11-17:30-18:00ч. Ако се налага излизане, хората трябва да са облечени в светли дрехи", каза още семейният лекар. И допълни, че трябва да пие повече течности, най-вече вода.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес