Възможна ли е регулацията на дигиталните пари?

Facebook планира да създаде своя собствена уникална валута, с което може да се промени финансовия свят и бизнеса. "Това е наистина изражение на това как Facebook иска да навлезе в пазара на разплащанията на международно ниво и да помогне на т.нар. "небанкирани" хора по света да имат по-евтини услуги". Това каза в ефира на "Плюс.Минус-Коментарът след новините" директорът на фондация "Битхоуп" Владислав Драмалиев за това какво представлява дигиталната валута - либра.

Зукърбърг: Facebook не може да цензурира интернет

Драмалиев обясни, че банките от САЩ, Франция и Англия се интересуват по какъв начин дигиталната валута ще повлияе на държавните пари. "Разплащанията ще стават през мобилно приложение, а вече много компании представят виртуални дебитни и кредитни карти, които работят с безжични устройства", каза той. И добави, че либра ще действа на същия принцип.

"Либра ще бъде вероятно приложение на мобилен телефон, което когато бъде доближено до устройство, което приема либра, това плащане се случи", каза още директорът на фондация "Битхоуп".

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.