Решението е взето след гласуване на посетителите

Восъчната фигура на Тереза Мей беше премахната от експозицията на Музея на Мадам Тюсо още преди британският премиер да напусне поста си, съобщава БТА. Решението е взето след гласуване на посетителите на музея.

Восъчната фигура, за която бяха похарчени 150 000 британски лири, е прибрана в склад. Така остава празно мястото до инсталацията с черната врата с №10, копираща фасадата на резиденцията на британските министър-председатели.

Поставиха восъчна фигура на Лили Иванова във Варна (СНИМКИ)

Тереза Мей беше възпроизведена с костюм с права пола в коралов цвят и папка в ръка, леопардови обувки и перлена огърлица. Восъчната й скулптура ще се присъедини към другите статуи на бивши премиери на Великобритания след 1855 г.

Меган Маркъл с восъчна фигура в музея на Мадам Тюсо (СНИМКИ)

Името на новия министър-председател ще бъде обявено в края на юли. Ако главният претендент за поста Борис Джонсън наистина се наложи над конкурента си Джереми Хънт, музеят бързо ще може да обнови експозицията, защото вече има негова восъчна скулптура като кмет на Лондон. Тя обаче ще трябва да бъде коригирана, защото от 2009 г., когато е направена, Борис Джонсън отслабна.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.