Парламентът отхвърли две предложения на БСП

Еднократната помощ за учениците скара управляващи и опозиция. Парламентът отхвърли две предложения на БСП. Червените искаха помощ от 250 лева да получават не само първолаците, но и учениците до 4 клас.Другата идея, която не мина, беше родители с 3 и 4 деца да вземат еднократно по 5 000 лева, но само ако имат осигуровки поне две години назад.

ГЕРБ нарекоха предложенията  популистки. Според управляващите, еднократната помощ няма да намали отпадането на децата от училище.

Специалист: Най-големият проблем на демографията ни е 1-вото място по обща смъртност

„За един месец ще правите два пъти актуализация на бюджета и то по средата на годината. Но видите ли за едни 90 млн. за децата, за младите семейства, за демографската катастрофа няма пари”, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Нима смятате, че с отпуснати 250 лева социални помощи и то на два пъти, ще решите проблема с бедността? Това е поредното популистко предложение от ваша страна. Много ви моля, качете се на машината на времето и се върнете в 2019 година”, коментира Светлана Ангелова от ГЕРБ.

„Тук се говори за детски надбавки, за социални помощи, някакъв микс, който не е законодателно дефиниран”, каза Хасан Адемов от ДПС.

Евростат: Населението на България вече е под 7 милиона

„Внесеният законопроект яма никакви сериозни претенции и възможности да промени демографската картина на България. Аз го оценям като повърхностен, написан по пижама преди лягане”, заяви Валери Симеонов от НФСБ, „Обединени патриоти”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.