Тя стана популярна с ролята си в „Капитан Марвел”

Край с Момичетата на Джеймс Бонд. В легендарната поредица вече влизат Жените на Бонд. Новината идва, след като преди няколко дни стана ясно, че новият агент 007 ще се изиграе от тъмнокожа актриса. За тази роля се спряга 31-годишната актриса - Лашана Линч, популярна с ролята си в „Капитан Марвел”. Ето и първите реакции.

Но Джеймс Бонд едва ли ще се превърне в Джейн Бонд. Поне не в следващия епизод на поредицата.

„Създателите на филма искат да запазят Джеймс Бонд като образ и да не правят крайно извратени експерименти, в които му сменят името, цвета, пола и сексуалността, но искат да изпратят един символичен жест към епохата на #metoo. Идеята е символично предаване на щафетата – белият мъж Джеймс Бонд предава щафетата на чернокожата актриса Лашана Линч, която вече е 007”, заяви журналистът Владислав Апостолов.

Жена ще играе агент 007 в следващия филм за Джеймс Бонд

За феновете на поредицата обаче 007 е неделима част от образа на Джеймс Бонд.

„Променят се разбиранията, нормите и обществото. Истината е, че колкото и да съм харесвала предишните филми за Бонд, наистина го има този образ на жената, в който тя е просто готината мацка, той спи с нея и после я оставя”, каза още кино влогърът Андреа Банда Банда.

„Джеймс Бонд на Шон Конъри, този наистина Алфа мъжкар, който обича да доминира дамите, не съществува отдавна. Филмите с Даниел Крейг са изключително умерени. Но това е проблемът с тази идеология, защото никога не им е достатъчно”, каза още Апостолов.

Инцидент с Даниъл Крейг на снимките за новия филм за Джеймс Бонд

Промяна ще сполети и Момичетата на Бонд, които вече ще се наричат вместо Bond girls, Bond Women.

Възможно е авторите на филма да търсят повече приходи, като напълнят салоните с публика, която се припознава с героите на екрана. Примерът е с касовия успех на "Черната пантера".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес