„Той е оказал съпротива. Колегите са го преследвали доста време", каза още той

„Потвърждаваме, че издирваният за убийството на 7-годишното дете от Сотиря е задържан. Той е извършителят на жестокото убийство. В момента е на преглед в сливенската болница”. Това заяви пред NOVA главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов.

ЕКСКЛУЗИВНО: Хванаха предполагаемия убиец на детето в Сотиря

„Той е оказал съпротива. Колегите са го преследвали доста време”, каза още той.

ПРЕД NOVA: Говорят свидетелите на ареста на предполагаемия убиец на детето в Сотиря

„В момента е в болница. Има рани, но трябва да установим дали са от прострелване или са от някакви други наранявания. Това могат да го кажат само лекарите”, допълни Иванов.

Вижте снимки на заподозрения пред болницата. Автор: Георги Мангинов, Sliveninfo.bg

"Нямаме теза какви са мотивите на извършителя. Само той може да каже защо го е направил", каза още Иванов.

Издирват осъждан за блудство 21-годишен за убийството на момиченце в Сотиря (ВИДЕО+СНИМКИ)

На извънреден брифинг по-късно, той даде повече подробности относно задържането.

"Получихме няколко сигнала на обяд. Проверихме ги. Заподозреният беше засечен в района. Започна продължително преследване. Издирваният е бил задържан за кратко от местно лице, но въпреки това е успял да избяга. Направено му е снимка. След това колегите ни влязоха в дирите", каза той. 

"Последва около 2 часа преследване. Бяхме на крачка след него. В момента лицето е задържано и се работи с него. Колегите са стреляли. Има наранявания по краката. Не изпълняваше никакви разпореждания. Наложило се е колегите да използват оръжие. Нямаме потвърждение дали към този момент нараняванията са от стрелба или от това че е вървял в тази местност", коментира още Иванов.

Запитан дали издирваният убиец е влязъл в къща, за да се укрива, Иванов заяви, че нямат такава информация.

По думите му няма данни заловеният да е имал съучастници. "Получихме информация, че негови близки са знаели за извършеното престъпление, но до този момент те ни го спестяваха. Когато потвърдим информацията – ще ви го кажем”, заяви главният секретар на МВР.

„Предстои в понеделник да бъдат повдигнати обвинения на Мартин Стоянов Трифонов. Той в момента е в болница. Събрани са всички необходими доказателства. Изготвено е постановление за ДНК експертиза, утре ще имаме и резултати от нея. Цялата операция приключи успешно”, заяви окръжен прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

7-годишно момиченце е изнасилено и пребито до смърт в сливенско село (ВИДЕО+СНИМКИ)

Припомняме, че преди минути стана ясно, че предполагаемия убиец на детето в Сотиря е задържан. По информация на NOVA pаподозреният се е криел в необитаема къща в селото. При поява на полицаите той е тръгнал да бяга. Тогава е бил прострелян в крака от служител на реда.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.