Това твърди майката на 8-годишното момиченце

Обвинения за блудство, след поредния случай на тежко сексуално посегателство над дете. Арена на престъплението за втори път е село сотиря, където само преди две седмици малко момиче беше изнасилено и убито.  Единият от задържаните днес е малолетен, а жертвата - само на 8 години.

Засилено полицейско присъствие има от днес в село Сотиря, каквото поиска кмета на селото от ефира на Нова. Причината – вчерашният инцидент. Отново опит за изнасилване и отново на момиченце. 8-годишно. Уточнение от МВР правят, че е задържан единствено 15-годишен младеж, а тепърва се изяснява съпричастността на 68-годишен мъж, за който говорят родителите на детето.

Ново разтърсващо престъпление в Сотиря: Двама мъже опитаха да изнасилят дете

Майката на пострадалото дете твърди, че вчера, следобед, 8-годишната й дъщеря била примамена от мъжа в пристройката. „И аз си викам, къде отиде това дете…И аз отидох и ги заварих. Голи и двете и върху нея и я такова. Късметлии, че съм заварила навреме. Вика ми, майко, стария ме…прави. Хванах я навреме, че иначе щеше да я направи зян”, сподели майката на момиченцето Цвета Атанасова.

Тя и съседи викат полиция. Задържани обаче е 15-годишното младеж, гаврили се детето. Малката е била откарана в  болница с прехапана буза от това, че насилникът я е стискал за устата да не вика. Оказва се, че възрастният мъж е блудствал и преди месец с малкатаДобре е сега, но като ошеметена стои детето, защото стария я е заплашил, че ще я убие и ще й реже гръкляна. Тя, така каза. Затова не ми казваше, че преди един месец ходил стария при нея”, допълни Атанасова.

Това е вторият случай на посегателство над дете в Сотиря. На 15 август рецидивистът Мартин Трифонов изнасили и уби 7-годишната Кристин. Заради зачестилите инциденти кметът на Сотиря поиска повече полицейско присъствие в селото. „Ако може да се изгради постоянно полицейско присъствие, защото ние сме голямо село, нормално е, но не чак толкова тежки неща да стават”, коментира кметът на селото Димчо Георгиев.

 Родителите на детето, с което са блудствали са категорични, че ще съдят насилника.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.