Темата коменира Десислава Филипова - член на инциативния комитет за издигането на Мая Манолова за кмет на София

„Лично аз смятам, че когато сложиха г-жа Мая Манолова на поста омбудсман, управляващите считаха, че я поставят на една синекурна длъжност и по този начин й запушват устата, тъй като тя винаги е била с много активна позиция, само че се излъгаха”. Това заяви Десислава Филипова -  член на инциативния комитет за издигането на Мая Манолова за кмет на София.

Мая Манолова подаде оставка като омбудсман

„Като омбудсман тя свърши чудеса. Според мен, слагайки я на този пост, те се опитваха да се отърват от една силна личности и сами си вкараха острие, тъй като тя превърна много от нейните законови инициативи в реалност и се намеси в много сфери”, каза още тя в студиото на „Здравей, България”.

„Не е варно че сме част от проект, тъй като всички, които заставаме зад Манолова, сме граждани с гражданска позиция. Имаме наблюдения как тя следи болките и проблемите на гражданите”, посочи Филипова.

Мая Манолова: Кандидатирам се смело и почтено, утре подавам оставка (ВИДЕО)

Според нея Мая Манолова може да бъде да бъде обединител и на лявото, и на дясното. „Може да обедини и хора, които не са партийно и политически обвързани със свои лични предпочитания. Надявам се всеки, който има гражданско благоразумие, да я подкрепи. Надявам се и дясното също да застане зад нейната кандидатура”, каза още Десислава Филипова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.