Домът им е опасен за живеене, тъй като са разрушени основни носещи стени

Семейството от врачанското село Борован, в чиято къща се вряза цистерна, остава без дом. Експерти от общината направиха оглед и констатираха, че сградата е потенциално опасна, защото са разрушени основни носещи стени. Хората все още са в шок и не знаят как ще се справят с проблема. В ефира на „Здравей, България” кметът н Община Борован Десислава Тодорова заяви, че на потърпевшите ще им бъде предоставен временен фургон, в който да живеят. 

„Инцидентът стана към 07.30. Чухме страшен удар. Аз спях на долния етаж и изведнъж купчина камъни се стовариха върху мен. Едва се измъкнах. Уплашихме се като разбрахме, че става въпрос за цистерна”, разказа една от потърпевшите.

Тир се вряза в къща в Борован, има пострадали

По време на инцидента е пострадал и пешеходец, който е вървял по тротоара. Той е приет в болница, а състоянието му се подобрява. 

„Разговарях с директора на пожарна безопасност. Очакваме до края на деня да бъде предоставен временен фургон, в който семейството да се настани. Ще внеса и предложение семейството да получи еднократна помощ”, заяви кметът Десислава Тодорова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.