Заподозреният е задържан за 24 часа, като мярката му ще бъде удължена на 72 часа

Бившият легионер Иван Пачелиев ще бъде обвинен в убийство на медицински специалист, при и по повод изпълнение на служебните му задължения. Това обясни в ефира на NOVA окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Откриха трупа на фелдшер в Тополовградско

Пачелиев е задържан за 24 часа, като мярката му ще бъде удължена на 72 часа.

Убийството на 72-годишния фелдшер Димитър Факиров в тополовградското село Орешник вдигна на крак спецслужбите във вторник. След няколкочасова операция беше задържан заподозрения бивш легионер, който преди година и половина стреля срещу полицаи и се барикадира в дома си.

ЕКСКЛУЗИВНО: Задържаха легионера, заподозрян за убийството на фелдшера в Орешник (ВИДЕО+СНИМКИ)

Жители на Орешник в подкрепа на бившия легионер Иван Пачелиев

„Голяма част от ситуацията вече е изяснена, установени са свидетели, иззети са записи от видеонаблюдението. Лицето не съдейства за решаване на ситуацията. Продължаваме да работим”, заяви пред NOVA старши комисар Ангел Цанков, директор на ОДМВР-Хасково.

Какво знаем за легионера, заподозрян за убийството на фелдшера в Орешник?

Окръжният прокурор обясни, че по това  обвинение, което ще му бъде повдигнато, Иван Пачелиев го грозят от 20-30 години затвор, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.

Междувременно до края на месеца се очаква да приключи досъдебното производство за случая от преди година и половина, когато бившият легионер се барикадира в дома си и стреля при пристигането на униформени. И въпреки че хората в село Орешник разказват за случаи на заплашвани техни съседи с пистолет, в полицията няма такива сигнали. Местните се страхуват да говорят и се притесняват, че бившият легионер отново ще излезе на свобода.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.