Той е обявен и за общонационално издирване от полицията

Вече две седмици издирват безследно изчезнал млад мъж от Плевен. Близки и познати на 36-годишния Мариян Пантелеев го търсят из околностите на града от 26 септември. Той е обявен и за общонационално издирване от полицията.

„На 26-ти в 06.00 ч. е казал на баща ми, че излиза. Живее с родителите ни. Дори да е искал да се махне от нас, едва ли щеше да си остави телефона, документите и колата. Той има депресия. Зимата пак се влоши и направи опит за самоубийство. Лекува се месец в лечебно заведение. Последно от полицията ни казаха, че най-вероятно се е качил на автобус за София. Никога досега обаче не е бягал така. Принципно Мариян обича да стои вкъщи и има силна връзка със семейството ни”, разказа в ефира на „Здравей, България”, сестрата на изчезналия Мариян - Таня Асенова.

Откриха обявените за издирване сестри от Бургас

„Постоянно ми излизаха публикации за изчезналото момче. Затова реших да се заема с инициативата, за да намерим Мариян. Надявам се хората да ми помогнат и да търсим заедно момчето. Трябва да обходим целия Плевен, за да изключим възможността, че е в  града”, заяви Николай Петков, инициатор на акцията по издирването на мъжа.

Снимка: МВР

От полицията умоляват гражданите, които имат информация за местонахождението на издирваното лице да се обадят на телефон 112 или да съобщя в най-близкото поделение на МВР като анонимността им е гарантирана.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.