По думите му той не е нападал никого

Пациент удря и души лекари и сестри от столичната болница „Св. Анна”. Една от нападнатите лекарки е в реанимация. След нападението мъжът успя да избяга и беше обявен за общодържавно издирване. Няколко часа по-късно 50-годишният Здравко Инджов сам се предаде пред болницата, но заради агресивното му поведение се оказа трудно да бъде арестуван.

СНИМКИ ОТ АРЕСТА ВИЖТЕ ТУК

Пред NOVA заяви, че е бивш полицай и твърди, че не е посягал на никого. Казва, че сестрите не му давали да пуши в отделението. Според него една от тях се е свила сама в ъгъл на стаята, без той да я е удрял.

„Исках да говоря, а сестрата викаше: Помощ, изнасилват ме, охрана. Аз не съм имал никакво желание към нея, като към жена. Не съм нападал никого, те ме нападнаха. Обиждаха ме. Казаха ми: „ Ти си г-н Никой”, разказа пред NOVA Инджов.

Изтъкна и лошо отношение от страна на медиците. „Исках свобода, те ме ограничиха, искам да изляза навън да пуша, не ми разрешават. Защо? Аз човек ли съм или престъпник?”, пита Здравко Инджов.

Пациент вилня в Окръжна болница, удрял и душил лекари (ВИДЕО+СНИМКИ)

В нощта срещу петък около 04.00 ч. в Клиниката по хирургия е извикан за консултация лекар от КАИЛ на болницата. Консултацията се е налагала заради лечението на тежко болен пациент. В това време Инджов, приет за планова операция, започнал да вилнее в коридора на Първо отделение на Клиниката по хирургия. Той удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри, оплакаха се от лечебното заведение. Размахвал белезници и заплашвал с арест. Предварително е сложил на камерите гумени ръкавици, за да попречи на видеозаснемането. Счупил и врата на клиниката. От лечебното заведение разказаха, че дори е удрял главата на една от лекарките в стената.

„Започва да вилнее без никаква причина. Посягал, удрял и е душил лекарките. Една от жените беше и е хоспитализирана в реанимация, тя е удряна по главата, блъскана е в стената и е със съмнения за комоцио, налага се скенер”, заяви Антон Луков, говорител на болница „Света Анна“ в София.

След поредния случай на агресия над медици от здравното министерство подготвят закупуване на камери за здравните заведения.

„Ще направим една хоризонтална програма и ще видим къде е най-належащо да се сложат тези камери”, заяви министърът на образованието Кирил Ананиев.

През изминалата година са регистрирани 26 случая на агресия над медицински специалисти. Ефективните присъди са само 2. Останалите нападатели са се разминали с пробация или глоба.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.