В историите на Джеф Кини всеки малчуган припознава себе си

Сигурно всяко дете у нас  е чело някоя от книгите за Дръндьо. Истории, в които всеки малчуган припознава себе си.  Авторът  на световно известната книга за деца  „Дневникът на един Дръндьо"– Джеф Кини е в България, за да представи най- новата история от поредицата, а и спектакъла „Шоуто на един Дръндьо представя Снегояд”.

"Опитвах се в началото да стана художник на вестник, но не се получи. Никой не харесваше рисунките ми и затова трябваше да намеря друг начин да ги изкарам на бял свят. И така ми дойде тази идея за Грег Хефли. Работих 8 години по тази идея преди да я публикувам", каза авторът на култовата поредица Джеф Кини.

По думите му героите в книгите за Дръндьо са вдъхновени от него самия. "Много от героите са вдъхновени от мен самия, както и на хора от семейството ми. Това е просто преувеличена форма на нашия живот, на семейството ми", каза още той.

Кини никога не е очаквал такъв успех от книгите си. "Чувството да бъда един от най-четените автори за деца е невероятно и се чувствам късметлия. Вълнуващо е, защото пиша книгите си в гробищен парк, което е много странно, но пък книгите ми достигат до целия свят", заяви авторът.

Според него разказването на добри истории е средство, с което писателите могат да откъснат децата от компютрите. "Мисля,че нашата работа като автори е да разказваме добри истории, с които да откъснем децата от устройствата им. Все по-малко те четат книги, живеят си живота пред екрана на телефона. Моята и на другите автори работа е да забавляваме и да информираме децата по различен начин", добави Джеф Кини.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.