77-ите награди „Златен глобус“ ще бъдат връчени в Бевърли Хилс на 5 януари

Сърцераздирателната сага за развода "Брачна история" оглави номинациите за "Златен глобус" с цели 6, включително за най-добра драма, стартирайки залаганията и за „Оскар”-ите, предаде БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Гангстерската епопея на Мартин Скорсезе „Ирландецът” и "Имало едно време в Холивуд" - носталгичният поглед на Куентин Тарантино към 60-те години на миналия век, я следват по петите с по 5.

Кои са фаворитите за "Оскар" 2020?

„Брачна история“ спечели номинации за най-добри актьорски постижения за своите звезди Скарлет Йохансон и Адам Драйвър и за сценарий, но режисьорът Ноа Баумбах беше пропуснат.

Скарлет Йохансон на 35: Красота, сексапил, изкушение и талант (ГАЛЕРИЯ)

Скорсезе е номиниран за най-добър режисьор за „Ирландецът“, но звездата на филма Робърт Де Ниро не получи номинация. За сметка на това пък Ал Пачино и Джо Пеши бяха номинирани за поддържащи роли.

Робърт Де Ниро: Късметлия съм да имам този живот (СНИМКИ)

Ватиканската драма "Двамата папи" също се представи отлично, а мрачната приказка по комикс "Жокер" получи признание за най-добра драма, най-добър актьор и най-добър режисьор.

РАЗЛИЧНИТЕ „ОСКАР”-И: Един филм на път да взриви Холивуд (ВИДЕО)

Номинациите бяха обявени на церемония в Бевърли Хилс от актьора Тим Алън и актрисите Дакота Фанинг и Сюзън Уотсън. Глобусите се разглеждат като ключов предвестник на февруарските награди на Академията.

77-ите награди „Златен глобус“, които включват и телевизионни постижения, ще бъдат връчени в Бевърли Хилс на 5 януари, два дни преди приключването на гласуването за „Оскар“. Домакин на церемонията по връчването на наградите ще бъде британския комик Рики Джървейс.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.