Инцидентът станал на бул. „Цариградско шосе”

Лек автомобил се удари в колонка на бензиностанция на булевард „Цариградско шосе” в София, съобщиха за NOVA от МВР. Има изтичане на газ, алармираха от Столичната община.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

На място веднага са изпратени няколко пожарни и полицейски екипи. Те успели бързо да обезопасят района. Опасност от взрив няма, уверяват властите.

Инцидентът предизвика сериозно задръстване по главната пътна артерия в посока изхода на София. За часове беше спряно движението за леки автомобили в локалното платно към „Младост“, както и по „Цариградско  шосе“, посока изход в участъка от 4-ти километър до разклона за бул. "Брюксел". В посока центъра движението не беше ограничено, съобщиха от МВР.

Булевардът бе изцяло отворен за превозни средства малко след 17.00 ч.

 

„За съжаление, има изтичане на газ от основния кран. Създали сме организация за помпа, която да източи газта. Имаме и цистерна, която е повикана и трябва да дойде след няколко минути, за да започне операцията по източване на газта. Нека хората да не стъпват в периметъра на бензиностанцията. В района се движат автобуси и тролеи”, каза Красимир Димитров от Столична община.

 

 

„В следствие на ПТП беше нарушен херметичността на цистерната на пропан-бутан беше създадено необходимото за осигуряването на безопасността”, заяви Тошко Бързилов от Пожарна безопасност и защита на населението.

Органите по сигурността обикаляха спирките и пред блокове, за да правят замервания за големи концентрации на пропан-бутан. „Уредите показват, че в съседство няма такова. Значи е на облак. В зависимост от ветровете се движи нанякъде”, каза Красимир Димитров - дирекция “Аварийна помощ и превенция”, Столична община.

Пуснаха движението по бул."Цариградско шосе"

Първоначално планът беше цистерна да източи останалото количество газ, но се оказа опасно. „То ще си изтече в атмосферата и ще спре изтичането. Вече и налягане няма в резервоара”, коментира още Димитров.

Макар и магазинът на Ваня Костадинова да е на броени метри от инцидента, тя разбрала за него от полицията.„Разбрах, че някаква лека кола е засечена от друга лека кола, движейки се в посока Пловдив”, каза тя. Ваня вече е спокойна. „Общо взето съм спокойна, че даже и да има някакъв взрив, той ще се чуе, но няма да дойде до тук”, каза още тя.

Органите по сигурността са категорични, че няма опасност за хората. Все пак обстановката ще се наблюдава цяла нощ.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.