Според него "Обединените патриоти" работи в по-чист и работещ формат след напускането на "Атака"

„Партиите не могат да бъдат обект на частно финансиране и съответно да бъдат проводник на корупционни интереси”. Това коментира в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.  

ЕП проверява изказване на евродепутата Джамбазки

Той коментира и информацията, че в ЕП ще започне проверка на изказване на евродепутата Ангел Джамбазки, в което той говори за произхода на двама евродепутати. „Език на омразата в случая няма. Не може да има последствия. Това е в рамките на едно дълго заседание, в което Ангел Джамбазки коментира лицемерието на европейските социалисти. Изобщо не трябва да се търси расизъм”, категоричен бе Веселинов. Припомняме, че Джамбазки бе цитиран в български медии с думите, че председателят на парламентарната транспортна комисия Карима Дели е "французойката от алжирски произход", а един от авторите на променените правила за международните пътни превози Исмаил Ертуг - "германец от турски произход". Коментарът на Джамбазки бе свързан с усилията на двамата му колеги, довели до неокончателното одобрение на промени в ущърб на българските превозвачи.

Политическите обрати за осем лева на глас

Заместник-председателят на ВМРО обясни, че ОП продължават да съществуват в по-чист и по-работещ формат след напускането на „Атака” от коалицията. Това давало и резултати - през Закона за държавния бюджет и останалите законодателни инициативи.