Заради пламъците хората от жилищната сграда са били евакуирани

 Масов палеж на коли в Троян. Седем автомобила изгоряха тази нощ в града. За щастие няма пострадали хора. Нанесени са обаче значителни материални щети на автомобилите.По неофициална информация мъж се е опитал да подпали един  определен автомобил, но е запалил друг другият. От него изтича дизелово гориво по улицата и подпалва още шест автомобила.

Сигнал за горящи автомобили е подаден в 1 часа след полунощ в кв. “Лъгът”. Пламъците тръгват от ето този автомобил и обхващат още шест коли паркирани пред жилищна кооперация. Повечето автомобили са тотална щета. Колата на Веселин Борисов - също. „Тотални, брак. Да разчистим тук боклуци, че миришат. Добре, че е не е гръмнал резервоар някъде или газ. Можеше да е много по-зле. От това ни беше страх”, сподели той.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

 

 

„Доколкото виждаме, на този паркинг има автомобил с газова уредба. Слава Богу огънят е минал по-далече от нея. Не е успял да направи беля. Пожарникарите са действали адекватно и не се е наложила евакуация на жителите”, коментира Милен Маринов,  директор на ОД на МВР – Ловеч.

Нито един от автомобилите няма автокаско. Гражданската отговорност не покрива щети от пожар. Разследващите подозират умишлен палеж. „Образувано е досъдебно производство за умишлен палеж с причинени значителни щети. Извършени са първоначални следствени действия. Разпитани са множество свидетели. Има задържано лице, но на този етап няма да коментираме, тъй като се работи с него и други лица”, заяви Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.

 

Разпитван е и собственикът на автомобила, който се счита, че е бил обект на палежа, но все още не ясно, какви са връзките между него, извършителя и поръчителя. Само за миналата година случаите на подпалени автомобили в Троян са шест. Имат ли връзка по между си, тепърва ще се изяснява.