Робърт де Ниро получи награда за цялостно творчество

Корейският филм „Паразит“ спечели наградата за най-добър актьорски състав на американската гилдия на филмовите актьори. Хоакин Финикс и Рене Зелъуегър пък бяха отличени за най-добър актьор и актриса. Корейската сатира за социалните разделения стана първата чуждоезична продукция с приза на Гилдията.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Фактът, че сме отличени ме кара да мисля, че не сме направили чак толкова лош филм”,  каза Сон Кан Хо.

Смразяващото изпълнение на Хоакин Финикс като Жокера му донесе наградата за най-добър актьор. Отличието за женска роля отиде при  Рене Зелуегър за отчаяната Джуди Гарланд в биографичния филм „Джуди“.

Раздадоха наградите на Гилдията на американските актьори (ВИДЕО+СНИМКИ)

Робърт де Ниро получи награда за цялостно творчество. Той използва случая, за да отправи прикрита критика срещу президента Доналд Тръмп.

„Има неща, които са правилни, има неща, които са погрешни, има злоупотреба с власт и като гражданин, аз имам също толкова право, колкото всеки друг, да изразя мнението си”, каза актьорът.

Погледите на церемонията обаче бяха приковани върху една бивша двойка - Брад Пит и Дженифър Анистър.

През последните месеци редица таблоиди писаха, че бившето семейство се виждат отново. А на церемонията камерите уловиха интересен момент. Докато Дженифър получаваше своята награда, Брад не можеше да откъсне поглед от нея на един от мониторите зад кулисите и се усмихваше непрекъснато. 

Гледайте церемонията по връчването на „Оскарите” в нощта срещу 10 февруари по NOVA! Очаквайте коментарното ни студио и веднага след това ще бъдем на живо от Лос Анджелис.