Някои продукти не се развалят дори на стайна температура

Имате чувството, че хладилникът ви всеки момент ще се взриви, защото е препълнен с всевъзможни хранителни продукти? Най-вероятно причината е, че по-голямата част от тях като цяло нямат място в него.

Инстинктивно слагаме там свежите плодове и зеленчуци, за да удължим срока им на годност. Възможно е обаче дългият престой на минусови температури да намали вкусовата им стойност.

Вижте кои са хранителните продукти, които не се е препоръчително да се съхраняват в хладилника. И бройте до 10 следващия път, докато посягате към съдържанието на пазарните торби, за да ги нахвърляте инстинктивно в него.

Лук и чесън - Студеният въздух ще ги изсуши и ще отнеме аромата им. Дръжте ги на хладно и тъмно място, където няма опасност да хванат плесен. 

Домати - Ако престоят в хладилника, ще омекнат и ще изгубят вкуса си. Най-добре е да ги съхранявате на стайна температура (по възможност на пряка слънчева светлина). В случай че вече са разрязани, е препоръчително да ги оставите в хладилника.

Пъпеш - Тук отново основен фактор е той да не бъде разрязан. Ако е цял, то имайте предвид, че кората му е достатъчно твърда и дебела, за да го предпази от изсъхване.

Цитрусови плодове - Тъй като се отглеждат в мек климат, е безопасно да се съхваняват на стайна температура. Ако са разрязани, непременно ги поставете в кутия или ги увийте в специално фолио и ги дръжте в хладилника.

Авокадо - Най-добре е да се съхранява при стайна температура, ако не е напълно узряло. Ако вече е разрязано, напръскайте го с малко лимонов сок и го поставете в хладилника.