Има образувано досъдебно производство след напрежението пред МРРБ

Главният прокурор с остър коментар след насилието над полицаи в София. След вчерашното нахлуване в регионалното министерство, когато двама служители на реда бяха ранени, Иван Гешев коментира, че подобно поведение няма да се толерира. Той даде пример с държави от Европейския съюз и САЩ, където при подобни безредици и насилие над служители на реда, ответните мерки са доста по-строги.

Обгазени протестиращи и ранени полицаи при протест пред МРРБ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вече има образувано досъдебно производство, а 4-ма души са задържани. Предстои да стане ясно на колко от тях ще се повдигнат обвинения.

Гешев: Има производство, което поражда неясноти за имунитета на президента

„На българските граждани трябва да е ясно, че това да се бият полицаи не е признак на демократичност, както се опитва да се представя. Това, което може да направи прокуратурата, е, стриктно да приложи закона, когато са на лице данни или доказателства за извършено престъпление. Няма да се толерира това да се бият полицаи. Това от една страна се е превърнало в някаква степен в национален спорт, който трябва да спре, за да може тези хора да охраняват правата на българските граждани пълноценно”, заяви Гешев.