Ивета е шампионка по щанги и изгряваща звезда в света на красотата

Шампионка по щанги и изгряваща звезда в света на красотата. Това накратко е биографията на 28-годишната Ивета. За да бележи успехи в спорта, в работата, с четките и гримовете  - рецептата е ясна - дисциплина, характер и усмивка.

В семейството на Ивета има спортна жилка по наследство - дядо й я запалва да се движи активно.

„Дядо ми е треньор по спортна гимнастика. Харесваше ми да ходя на ръце, да се премятам. Дори извън тренировките правех шпагати и тренирах за гъвкавост”, разказва Ивета.

ИНТЕРВАЛЪТ ЗА ВАЛИДНОСТ: Яна - момичето с парализа, което ходи и танцува

Колкото и нескромно да прозвучи Ивета извоюва своите спортни постижения. Няколко пъти става републикански шампион по силов трибой, балкански и абсолютен шампион с личен рекорд от лежанка - 95,5 кг без екипировка. И четвърто място на европейско състезание.

Резултатите идват, когато се появява треньорът ѝ Димо Бенев. Той забелязва потенциала на Ива и ѝ дава криле и спортна злоба по пътя към върха.

Щангите и силовият трибой стават нейната стихия. „Моята неосъществена детска мечта беше да бъда състезателка по спортна гимнастика. Но ми казваха, че съм много тежка и не става. Имах страх от фитнес. Реших обаче да се справя с този комплекс и влязох в залата без много да го мисля. Имам координация, имам усет за тялото си, треньорът ми каза, че може би ставам за трибой”, сподели Ивета.

Потомка на д-р Петър Берон - майстор на грима

След необикновените лични постижения и рекорди Ива се отказва от щангите и лостовете. Но не и от спорта - новата й любов са ултрамаратоните и планинското колоездене. Работи в международна корпорация, тренира сутрин и вечер. Успява да намери време за най-новата си страст. 

Новата страст на Ивета е гримът. Разказва, че се е гримирала дори за състезание. „Да, всеки път. Това е занаят, гримът е занаят. Има жени, които не са си слагали грим, те някак си - разцъфтяват. Имах един случай, в който жената седна на стола с наведена глава”, каза Ивета.

Страстта ѝ я изстрелва в топ 5 на единствените избрани в света посланици на световен козметичен бранд. 5-те момичета имат изключителни постижения и обичат красивия макиаж.