Той ще се проведе през април

Копие на отпечатъците от ръцете на Коби Брайънт пред прочутия Китайски театър в Холивуд ще бъде предложено на търг. Той ще се проведе през април като на него ще има и други принадлежности на легендарния баскетболист, предаде БТА.

Хиляди се простиха с Коби Брайънт (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отпечатъците са направени през 2011 г., когато Брайънт става първият атлет, циментирал мястото си пред театъра на булевард "Холивуд" редом с най-големите звезди на филмовата индустрия, съобщават от тръжна къща "Джулиънс окшънс".Предварителната им оценка е между 4000 и 6000 долара.  Баскетболната легенда загина на 41-годишна възраст в катастрофа с хеликоптер на 26 януари заедно с 13-годишната си дъщеря Джиана и още седем души. След кончината на баскетболиста търсенето на негови принадлежности рязко се повиши.

Съпругата на Коби съди компанията оператор на хеликоптера, с който звездата загина (СНИМКИ)

Артикулите, които "Джулиънс окшънс" ще предложи за продан в рамките на годишния си търг "Спортни легенди", са предоставени от колекционер от Кентъки. Подготовката за аукциона започва още преди смъртта на баскетболната звезда. "Подобно на Мерилин Монро и Майкъл Джексън, Кобе Брайънт винаги ще бъде помнен от феновете", казва изпълнителният директор на "Джулиънс окшънс" Дарън Джулиън.

Легендата на НБА Коби Брайънт загина в авиокатастрофа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Топ артикулът, за който ще могат да наддават участниците в търга, е пълен екип на "Лос Анджелис Лейкърс" с номер 8, носен от Брайънт по време на финалите в Националната баскетболна асоциация през 1999-2000 г. Оценката му е между 10 000 и 20 000 долара. Чифт маратонки "Адидас" с номер 8 на Коби Брайънт се очаква да бъде продаден за сума от порядъка на 4000 долара.