Тя е отличена с няколко награди от европейските кинофестивали

От тази седмица на голям екран е копродукцията „Котка в стената”. Режисьорите са българи, главната актриса е българка, а проблемите са едно към едно от живота в етажната собственост. В случая - на съседи - емигранти, преди и след Brexit.

Емигранти в Лондон за по-добър стандарт на живот. Сюжет, познат на всяко българско семейство – от първо лице или от близки и познати. В случая, Ирина дели общински блок в британската столица, заедно с още емигранти от други страни.

Всичко е толкова истинско, че и името на героинята е като на актрисата – Ирина Атанасова. "Предизвикателство не толкова, колкото удоволствие. До някаква степен шанс да разкажем историята на емигранта", каза актрисата.

Сериалът "Дяволското гърло" спечели и италианската публика

С помощта на котарака Чедър. Докато той с лекота играе ролята си на английски домашен любимец, около него ври и кипи. Всеки ревнува работата и хляба си от другия. Точката на кипене е достигната, когато котаракът решава да се настани в българското семейство, и тогава всички се обръщат срещу нашите герои.

С подобаващ международен отзвук. копродукцията на България- Великобритания и Франция вече е отличена с няколко награди от европейските кинофестивали.  След възторжения отзвук на кинокритиката, на ход сега да се произнесе, е българската публика.