Това съобщи премиерът Бойко Борисов

Първи опит за нелегален износ на медицински маски от България. За това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание. Гръцки гражданин е опитал да прекара през границата 7850 маски без документ за произход.

Заради кризата с коронавируса България също губи десетки милиони, защото потреблението в страната пада. По време на заседанието на Министерския съвет стана ясно, че мерките за неразпространение на болестта ще бъдат прецизирани. В Министерството на културата ще се проведат преговори за това дали да бъдат изцяло затваряни киносалони и театри. Български фирми пък започват производство на защитни маски с активен въглен.  

Борисов ще участва в извънреден Европейски съвет за мигрантите и коронавируса

„Надявам се днес, утре най-късно да започне производството. В момвнта минавате тестовете, искам и щабът да мине да погледне, вече български фабрики започват да произвеждат облеклата. Снощи граничарите задържаха контрабанда на 7500 маски. Максимум да се затегнат границите”, заяви Борисов.

 

 

Показаха предложенията за предпазните облекла за работа в случаи на коронавирус (ВИДЕО)

„Ще поискаме 130 млн. евро, за да оборудваме полицаите за тежка миграционна криза, ако има допълнително. Ще търсим и варианти ако може да се поръчат от Германия, защото ако пуснем обществена поръчка ще минат 2 г. докато ни ги доставят”, посочи още той.

8 съмнителни проби за коронавирус от Плевен и Габрово

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК