Те приемат болни със съмнения за коронавирус

Сестри и лекари от Клиниката по белодробни болести „Света София” обявиха, че са в готовност да напуснат. Причината е, че работят без защитни облекла, а от дни отделението им е преструктурирано и приема пациенти, които чакат резултати за коронавирус. Пред NOVA дежурният екип показа скъсани прозрачни престилки и маски с изтекъл срок на годност.

Осемте съмнителни проби за коронавирус у нас са отрицателни

„Тази сутрин имахме среща с директора на болницата. Той заяви, чукайки под масата по дървото, всичко да е наред. Каза лекарите да си слагаме от тези маски по 2, защото другите, които са подходящи, са с изтекъл срок на годност”, заяви д-р Коцев.

„В момента при нас се настаняват пациенти, които са със съмнение за коронавирус”, каза д-р Чернева.

КОРОНАВИРУС И В БЪЛГАРИЯ: Изследват съмнителни случаи в цялата страна (ОБЗОР)

3 деца със съмнение за коронавирус в Стара Загора

„Маските са от 2010 г., срокът им на годност е изтекъл 2013 г.”, коментира една от лекарките в болницата.

„Тръгваме си, няма да работим, ще напуснем! Имаме внучета, не мога да нося заразата вкъщи”, категорична бе д-р Георгиева.

 

 

Директорът на болницата отказа интервю, но обясни, че от Регионалната здравна инспекция преди броени минути са изпратили кашон със защитни костюми, които обаче ще стигнат само за лекарите от днешната смяна.

На редовен брифинг по-рано днес председателят на Националния оперативен кризисен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски заяви: „Директорът на РЗИ е раздал защитни средства на 4-те болници, които приемат хора с коронавирус. По принцип тези хора се лекуват най-успешно в белодробни болници. Това е най-правилното място, където могат да се лекуват заболелите”.

8 съмнителни проби за коронавирус от Плевен и Габрово

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК